Observatori de l’hàbitat

Observatori de l’hàbitat

L’Observatori de l’Hàbitat de la Fundació Hàbitat 8 Impuls és l’espai que va néixer amb la voluntat de facilitar una reflexió interdisciplinària, transversal i profunda entorn l’hàbitat per tal de crear nou coneixement i denunciar les problemàtiques socials en aquest àmbit.

Es tracta de l’eina que té la fundació per crear tant projectes de reflexió, com de recerca i sensibilització. Així, vam començar amb l’impuls del Fòrum de l’Hàbitat el 2019 que tenia per objectiu:

DEBATRE, COMPARTIR I REFLEXIONAR PER FER FRONT A L’EMERGÈNCIA HABITACIONAL, SOCIAL I CLIMÀTICA

I Fòrum de l’Hàbitat

OCTUBRE DE 2019:

Organitzat per la Fundació Hàbitat 8 Impuls, el 1r Fòrum de l’Hàbitat és una complerta jornada de debats entorn al coneixement, la comunitat i la inclusivitat, que ha comptat amb la participació de reconeguts experts.

Reivindicacions: dret a l’habitatge, dret públic a la ciutat, “l’urbanisme invisible”, la utilització de materials de construcció que no contribueixin a l’escalfament global, entre d’altres.

L’Emergència de l’Hàbitat Urbà: reptes i oportunitats

Pel 2020, vam voler anar més lluny i vam organitzar en col·laboració amb el Palau Macaya, un projecte de reflexió: 

JORNADES PER OBTENIR SOLUCIONS DAVANT ELS REPTES ACTUALS EN L’HABITATGE I L’HÀBITAT URBÀ

Un projecte seleccionat a convocatòria per la Fundació “la Caixa” que tenia inici el 7 d’octubre del 2020 i finalitzaria el 30 de març de 2021. L’objectiu del cicle: Generar propostes tangibles perquè el dret a l’habitatge esdevingui una realitat. Més informació: L’EMERGÈNCIA DE L’HÀBITAT URBÀ

II Fòrum de l’Hàbitat

La sessió inaugural del cicle de reflexió «L’Emergència de l’Hàbitat Urbà» que es va celebrar el dimecres 7 d’octubre de 2020, va consistir en dues taules de debat amb les ponències de:

David Madden, codirector del Programa de Ciutats de la London School of Economics

Leilani Farha, exrelatora de les Nacions Unides per al dret a un habitatge digne

Sorcha Edwards, secretària general de Housing Europe

Albert Cuchí, director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura

Anna Vergés, directora de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona

Josep M. Montaner, catedràtic de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona

Irati Mogollón, socióloga, investigadora predoctoral a la Universitat del País Basc i coautora del llibre “Arquitecturas del cuidado”

Les temàtiques de les diferents conferències van girar entorn de la mercantilització de l’habitatge, els drets humans, l’accessibilitat i assequibilitat de l’habitatge, la sostenibilitat ambiental, la governança democràtica de l’habitatge, la inclusivitat i els reptes i polítiques possibles a implementar.

Fem recerca! L’HABITATGE EN TEMPS DE LA CÒVID-19

Des de l’inici del confinament per la CÒVID-19 hem passat més temps que mai als nostres habitatges, una situació sense precedents que ha provocat un ús intensiu de les nostres llars.

Per aquest motiu, des de la Fundació Hàbitat 8 Impuls llancem una enquesta per saber en detall fins a quin punt les percepcions de l’habitatge s’han vist afectades (o no), i com valorem i utilitzem les nostres llars en aquest context.

El nostre objectiu és arribar al màxim nombre de persones. Us donem les gràcies a l’avançada per la vostra col·laboració.

Qüestionari «Habitatge en temps de la COVID-19»